Kişnişin Faydaları ve Özel Kişnişli Çorba Tarifi



En çok kış mevsiminin kendini en sert haliyle hissettirdiği ve normalden uzun sürdüğü zamanlarda, mevsim geçişleri bazı sağlık sorunları yaşamamıza sebep olabiliyor. O bir an için yüzünü gösteren güneşe kanıp şifayı kapabiliyoruz. Evet, yazı özlüyoruz ama kışla vedalaşmak için acele etmemekte fayda var.
Olur da bir şekilde hafif bir soğuk algınlığı gelip kapınızı çalarsa diye size mevsim geçişlerinde kurtarıcı bir rol üstlenecek Kişnişli Pirinç Çorbası tarifi hazırladık.
 
Pişme Süresi: 30 dk
4 Kişilik
 
Malzemeler

  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 150 gr tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet kişniş
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

  1. İşe öncelikle tavuk göğsünü 6 bardak arıtılmış su ile haşlayarak başlayın.
  2. Haşlanan tavuk göğsünü soğumaya bırakın ve başka bir tencerede biberleri ince ince kıyıp tereyağında kavurmaya başlayın.
  3. Biberler kavrulduktan sonra salçanızı ekleyin ve ardından haşladığınız tavuğun suyunu üzerine ilave edip pirinci ekleyin.
  4. Bir baş soğanın kabuklarını soyduktan sonra bütün olarak tencereye koyun. Böylece çorbanız piştikten sonra soğanı olduğu gibi çıkarıp atabilirsiniz. Hem soğanın aromasını almış hem de çorbanızda soğan parçacıkları barındırmamış olursunuz.
  5. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra soğuyan tavuk göğsünü didiklemeye başlayın. Olabildiğince tel tel olmasına dikkat edin.
  6. Tavukları da içine attıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Pirinçler pişene kadar kaynamaya devam etsin.
  7. Bu arada siz kişnişleri ince ince kıyıp hazırlayın. Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce tencereye ekleyin. Afiyet olsun.

 
Bunu biliyor muydunuz?

  • Kişniş, hazım problemi için birebirdir. Hazmı kolaylaştırır, bağırsak gazlarını giderir. Aynı zamanda sinir sistemine de etkileri oldukça fazladır. Özellikle sinirsel baş ağrılarına sahip olanların bolca kişniş yemeleri tavsiye edilir.
  • Arıtılmış su ile yapılan yemeklerin tadı, rengi ve aroması her zaman daha farklı olur.